Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Poșta Moldovei a lansat primul Post Terminal în orașul Bălți

28 Decembrie 2017
Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a instalat astăzi un Post Terminal în orașul Bălți. Cu această ocazie, reprezentanții întreprinderii s-au adunat la lansarea primului Post Terminal din teritoriu.
 
Prezent la eveniment, conducătorul proiectului ”Post Terminal”, Veaceslav Dragot, a menționat că numărul persoanelor care folosesc serviciul ”Post Terminal” este în continuă creștere, motiv pentru care s-a decis extinderea acestui serviciu. „Acum 2 ani, exact în luna decembrie, a fost instalat primul Post Terminal în orașul Chișinău, iar la o săptămână după aceasta au început să parvină primele comenzi. Orașul Bălți este astăzi onorat cu un cadou în ajunul sărbătorilor de iarnă. Actualmente, pe siteul www.pt.md sunt înregistrate circa 15.000 de persoane. Acum doi ani ne bucuram de zece colete, astăzi cifra a ajuns până la 10.000 de colete lunar introduse în Post Terminal. Felicitări, și vă încurajez să folosiți acest serviciu pentru comoditatea Dvs.”. Conducătorul proiectului a mai menționat, că pentru a beneficia de acest serviciu, clientul trebuie să se înregistreze pe site-ul www.pt.md, după care primește un ID personal pe care îl folosește ulterior la efectuarea comenzii on-line. Beneficiarul este anunțat despre plasarea pachetului în celula Post Terminalului prin intermediul unui e-mail și a unui SMS, cu conținerea unui cod secret unic, care va fi folosit de client la momentul ridicării pachetului. Totodată, acesta a concretizat că trimiterea poștală poate fi păstrată în celula Post Terminalului în decursul a trei zile. După expirarea termenului de păstrare, trimiterea va fi extrasă din celulă și va putea fi ridicată de către client (destinatar) direct de la oficiul poștal.
 
Directorul Centrului de Poștă Bălți, Fălești și Glodeni, Vasile Guțu a mulțumit conducerea întreprinderii: „În ajun de sărbători, Î.S. „Poșta Moldovei” vine la Bălți cu un produs nou - Post Terminal, care are menirea de a simplifica munca lucrătorilor poștali. Tot ce face întreprinderea în ultimii ani ne apropie mai mult de clienți. Mulțumesc colegilor și sunt convins că e un început de bun augur.”
 
Prezenți la conferința de presă au fost și potențialii clienți ai serviciului ”Post Terminal” din orașul Bălți. Aceștia s-au arătat încântați de inițiativa întreprinderii și au adăugat: „Suntem foarte bucuroși că în orașul Bălți a fost instalat primul Post Terminal. Acum, vom avea ocazia să ne ridicăm coletele la orice oră, fără a sta în cozi obositoare. Mulțumim, Poșta Moldovei ”.
 
În cadrul evenimentului, reprezentanții Î.S. „Poșta Moldovei” au explicat modalitatea de utilizare a Post Terminalului. Acesta este un sistem automatizat, prevăzut pentru recepționarea și distribuirea trimiterilor poștale. Utilajul conține celule protejate, care permit clienților ridicarea coletelor la orice oră, fără deplasare la oficiul poștal. Astfel de terminale și-au câștigat deja recunoașterea în mai multe orașe din întreaga lume. Poșta Moldovei a implementat acest serviciu în anul 2015, iar până acum au fost instalate 22 Post Terminale.