Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Serviciul poștal: Livrează binele întregii lumi

9 Octombrie 2018
Zilnic, în întreaga lume, serviciile poștale creează confort în viața oamenilor și a întregilor comunități. Furnizând servicii de comunicare abordabile, fiabile și demne de încredere, poșta livrează binele întregii lumi.
 
Persoanele fizice și întreprinderile merg în cele peste 600.000 de oficii poștale din întreaga lume pentru a expedia scrisori și colete, a transfera bani, a efectua tranzacții financiare, dar și pentru a face filatelie.
 
Cu scop de a-și atinge obiectivele de dezvoltare în condițiile serviciilor sale tradiționale, comunitățile lumii se bazează pe rețeaua fizică de distribuire inegalabilă a poștei.
 
Motivată prin obligația sa față de serviciul poștal universal, poșta promovează incluziunea socială și depune eforturi pentru a garanta tuturor cetățenilor accesul la serviciile sale de comunicare, inclusiv și persoanelor ce locuiesc în locuri îndepărtate, pe insule izolate și în regiunile cu pericol de catastrofe. Poșta încurajează, de asemenea, incluziunea financiară, furnizând servicii financiare milioanelor de persoane ce nu au acces la serviciile bancare, precum și servicii de transferuri bănești abordabile și sigure pentru emigranți. Pentru mulți locuitori, poșta reprezintă singurul canal de informații esențiale necesare pentru educație, sănătate și securitate.
 
În era tehnologiilor informaționale, poșta s-a poziționat ca fiind un jucător major al comerțului electronic mondial. Abordarea sa axată pe rețeaua mondială unică face din poștă un partener de distribuire evident pentru întreprinderile ce-și vând produsele on-line. Clienții aleg afacerile cu poșta datorită reputației acesteea, fiabilității și costurilor abordabile.
 
Întreprinderile mici și mijlocii, care vor să se stabilească pe piețele internaționale, pot să se adreseze poștei pentru a obține un mijloc ușor și abordabil pentru export. Datorită unei rețele logistice flexibile ce integrează securitatea transfrontalieră și facilitățile vamale, poșta constituie un ghișeu unic pentru exportatori.
 
Chiar și pentru marii actori ai comerțului electronic, poșta este, cu desăvârșire, cel mai bun partener în cadrul prestării serviciilor de distribuire. De fapt, poșta dispune nu doar de o rețea fizică enormă pe teritoriul unei țări, aceasta mai este și un unic serviciu fiabil de distribuire chiar și în comunitățile cele mai slab dezvoltate. Poșta este un bun partener al tuturor.
 
În acest an, pentru a marca Ziua Mondială a Poștei, am ales tematica ”Serviciul poștal: Livrează binele întregii lumi”. Îi încurajăm pe toți să-și facă timp pentru a aprecia lucrătorii poștali, al căror devotament cotidian reflectă misiunea Uniunii Poștale Universale de a presta servicii poștale universale în scopul facilitării comunicării dintre cetățeni.
 
De secole întregi, poșta a adus binele lumii, datorită lucrătorilor poștali de încredere ai fiecărei comunități. În timp ce celebrăm astăzi Ziua Mondială a Poștei, de fapt celebrăm încrederea, fiabilitatea și securitatea ce caracterizează serviciile poștale din lume.
 
Vă doresc mult succes în celebrarea Zilei Mondiale a Poștei!
 
Bishar Abdirahman Hussein
Director general
Uniunea Poștală Universală