Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Mesajul Directorului general al Uniunii Poștale Universale cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei

9 Octombrie 2019
 
A livra creșterea este sinonim al progresului
 
Pe parcursul a o sută patruzeci și cinci de ani, Uniunea Poștală Universală (UPU) promovează soluții pentru sectorul poștal internațional. În tot acest răstimp, rețeaua poștală a transformat întregul lanț logistic. De la recepționare, până la distribuire, trecând și prin prelucrare, poșta a urmat ritmul progresului pentru a livra soluții comerciale.
 
De la prelucrarea manuală, până la procesarea mecanizată, poșta continuă să se inoveze prin contribuția noilor tehnologii, pentru optimizarea procesării și distribuirii și, aceasta, pe parcursul întregului lanț logistic. Adaptându-se la evoluțiile moderne, precum ar fi realitatea virtuală, Internetul obiectelor, tehnologiile blockchain și de robotică, între altele, poșta prestează servicii clienților în mod flexibil, datorită interfețelor moderne. Suntem momentan mai aproape de clienții noștri, mai mult ca niciodată.
 
Înainte de toate, filosofia de origine a UPU, ce constă în a servi umanitatea și a facilita comunicarea între locuitorii lumii, rămâne forța motrice a rețelei poștale mondiale. Restul progreselor și inovațiilor legate de sectorul poștal sunt menite pentru susținerea cauzei principale a existenței noastre: schimbarea vieții oamenilor. Rețelele poștale în curs de dezvoltare, dezvoltate și cele moderne, urmăresc un șir de obiective pentru a consolida rețeaua noastră unică, pentru a o face mult mai eficace și rentabilă la nivel mondial. Continuăm să rămânem uniți în acțiuni.
 
La fiecare etapă de dezvoltare, UPU a oferit susținerea sa necondiționată. Rolul nostru este de a coordona, de a construi parteneriate și de a oferi soluții. Există totuși și o altă modalitate de a vedea activitățile noastre valoroase. Contribuind la schimbare, căutând mereu inovația și creativitatea, am livrat creșterea generațiilor cu succesiune. Astăzi, poșta constituie un element-cheie pentru atingerea obiectivelor Programului de dezvoltare durabilă 2030 în toate țările și pentru toți cetățenii lumii.
 
În multe privințe, a livra creșterea este sinonim al progresului. Un miliard și jumătate de persoane utilizează servicii financiare în toată lumea și continuăm să ajutăm oamenii să depășească sărăcia. UPU livrează creșterea în diferite domenii, precum ar fi sănătate, muncă decentă, educație, mediu înconjurător, pace și justiție, și altele. În fiecare zi poștele lucrează în parteneriat cu alte instituții pentru a ameliora viața oamenilor de pe planetă.
 
În această Zi Mondială a Poștei, adresez cele mai profunde mulțumiri tuturor cetățenilor, precum și guvernelor, operatorilor desemnați, Națiunilor Unite, societății civile și tuturor celora care și-au adus contribuția pentru ca să avem: ”O lume. O rețea poștală”.
 
În timp ce sărbătorim astăzi o sută patruzeci și cinci de ani de existență a Uniunii noastre, trebuie să reflectăm asupra a ceea ce UPU a adus umanității. Cea mai bună cale de a celebra trecutul este de a aspira la un viitor mai bun. Am fost ghidați în aceste activități de necesitatea de a ajuta cetățenii să depășească provocările în domeniul mediului înconjurător, pentru a construi o lume mai bună. Este cea mai bună cale de a livra creșterea și progresul în lume.