Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale se intensifică

15 Iunie 2020

În conformitate cu Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică nr. 14 din 3 iunie 2020, începând de astăzi, 15 iunie, Aeroportul Internațional Chișinău își reia activitatea, iar cursele aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri, își vor relua treptat zborurile, fapt pentru care trimiterile internaționale care sunt blocate în zonele de tranzit ale țărilor de origine, treptat vor ajunge la destinație.

 
Deși restricțiile de zbor au fost ridicate începând de astăzi, unele companii cu care Î.S. „Poșta Moldovei” deține contracte de colaborare au anunțat că vor opera cursele regulate și charter spre mai multe destinații începând cu 1 iulie 2020. Alte companii deocamdată nu au luat o decizie finală cu privire la relansarea, începând cu 15 iunie, a zborurilor regulate efectuate de către operatori.
 
Între timp administrația Poșta Moldovei a reușit să negocieze posibilitatea expedierii trimiterilor internaționale pe cale aeriană, spre mai multe destinații cu unele companiile aeriene care în continuare organizează cursele charter.
 
Astfel, Î.S. “Poșta Moldovei” continuă să recepționeze colete, poșta de scrisori și trimiteri EMS cu destinația Franța până la data de 24 iunie, iar cele cu destinația Israel și Irlanda până la data de 25 iunie care vor fi expediate pe cale aeriană prin intermediul curselor organizate.
 
Totodată, vă informăm că, Bosnia și Herțegovina, Kazahstan și Muntenegru se alătură celorlalte 10 destinații redeschise traficului internațional terestru, pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Cursele terestre sunt efectuate săptămânal, în urma colaborării cu Poșta Română și Ukrposhta.
 
Amintim că, expedierea și recepționarea trimiterilor internaționale pot fi realizate în dependență de disponibilitatea țărilor către și dinspre care se operează cursele aeriene. Cu informații suplimentare, revenim ulterior.